Yazın gelmesiyle birlikte başlayan hızlı kilo verme telaşı, sağlıksız beslenmeye olan eğilimi de artırıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuba Örnek, bilinçsiz diyetlerin metabolizma dengesini bozarak kilo alımını kolaylaştırdığını söylüyor: “Glutensiz veya ketojenik diyetler gibi özel durumlara uygun, adını sıkça duyduğumuz programlar Son zamanlarda diyetisyen kontrolünde mükemmel sonuçlar verdiğini ancak bunun “Özel diyetlerin mutlaka uzman gözetiminde uygulanması gerektiğini” söyledi.Belirli bir sağlık sorunu olmayanlar için en çok tavsiye edilen diyetin Akdeniz diyeti olduğunu paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Hastane Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuba Örnek, bu günlerde sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlere şu tavsiyelerde bulundu: yaz sıcağı açıkça görülüyor:
- Ekmek, pirinç, makarna gibi karbonhidrat oranı yüksek gıdaların tüketimi azaltılmalıdır.
- Akşam yemeği hafif olmalı.
- Renkli, çeşitli ve bol sebzeler tüketilmelidir.
- Yaz meyvelerinin porsiyonlarına dikkat edilmeli ve abartılmamalıdır.
- Lif açısından zengin besinler tüketmelisiniz. Meyve ve sebzelerin yanı sıra baklagiller ve bütün, kabuklu ve rafine edilmemiş tahıllardan yapılan besinler de tüketilmelidir.
- Kırmızı et azaltılmalı ve haftada 2 porsiyon tüketilmelidir.
- Balık tüketimi artırılmalı, katı ve hayvansal yağlar azaltılmalı, zeytinyağı içeren yemekler tüketilmelidir.
- Süt ve süt ürünleri günde 1-2 porsiyonla sınırlandırılmalıdır.
- Probiyotik ve fermente gıdalar tercih edilir.
- Günde 2 litre su içmelisiniz. Bu; Metabolizmanın canlanması, hücrelerin yenilenmesi ve toksinlerin atılması açısından oldukça önemlidir. Su içmeyi sevmeyenlere lezzet katmak için suya nane, tarçın gibi ürünler eklenebilir. Ayrıca suyun yağ yakıcı bir iksir olmadığını bilmelisiniz.
- Fazla vücut yağını yakmanın en iyi yolu, sağlıklı ve size uygun beslenme ve fiziksel aktivite programlarından geçer. Bu nedenle keyif alınabilecek ve desteklenebilecek bir spor türü tercih edilmelidir. Haftada 0,5-1,5 kg verilmesi uygun kabul edilir. Her gün 45 dakikalık bir yürüyüş bile kilo kaybına katkıda bulunabilir.
- Metabolizmayı uyarmak uygunsa “uzun oruç” dediğimiz yöntem denenebilir. Örneğin akşam saat 20.00'den ertesi gün saat 12.00'ye kadar su, çay ve kahve dışındaki yiyeceklere ara verilebilir.
Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası
—–Sponsorlu Bağlantılar—–
—–Sponsorlu Bağlantılar—–