Turistlerle “Hanutçuluk” üzerinden iletişime geçerek eğlence mekanlarını yağmalayan sanıklar hakkında dava açıldı – Son Dakika Türkiye Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Beyoğlu gece kulübü adı altında faaliyet gösteriyormuş izlenimi veren mekanlarda örgütlenen çete lideri ve suç örgütü üyelerinin cebir, şiddet ve şiddet kullanarak haksız ekonomik kazanç elde etmeye çalıştığı belirtiliyor. tehditler.

İddianamede, İstiklal Caddesi ve çevresindeki eğlence mekanlarında “hanutçuluk” yapan suç örgütü üyesi sanıkların, “çakmak isteme, adres sorma, adres sorma, adres sorma” gibi bahanelerle yerli ve yabancı 16 turistle iletişime geçtiği belirtiliyor. bir fotoğraf” diyerek onları ucuz alkol ve masaj vaadiyle söz konusu eğlence mekanlarına götürdü. Burada turistlere rızaları dışında çeşitli içecekler ikram edildiği bildirildi.

KENDİ PARASINI ALMAK ZORUNDA OLAN TURİSTLER, POLİSE GİTMEMEK İÇİN TAKİP EDİLDİ

İddianamede, yüksek fatura ödeyen ve gasp edilen turistlerin, mekandan çıktıktan sonra polise gidip gitmedikleri konusunda fiziki olarak takip edildiği, mağdurları karakolda takip eden sanıkların ise parçayı iade etmeyi teklif ettiği belirtildi. ya da polisle işbirliği yaptıklarını öne sürerek turistleri caydırmaya çalıştı.

İddianamede, İstiklal Caddesi ve Şişli'deki ara sokaklardaki bu tür mekanların idari işlemlerle kapatıldığı ancak daha sonra farklı isim ve adreslerle yeniden açıldığı, bazı işyerlerinin tabela ve ruhsatlarının aynı adrese değiştirildiği belirtildi.

İddianamede, müştekilerden Hamid Latif'in, götürüldüğü eğlence mekanına girer girmez 5-6 kişilik bir grup tarafından köşeye sıkıştırılarak 450 euro, 400 dolar ve 400 Suudi'ye teslim edildiği belirtildi. . Arap riyali zorla çantasından alındı.

Etkin pişmanlık kapsamında ifade veren sanıklardan işyeri müdürü ST, kadınların olay yerine getirilen müşterilerin masasına oturtulduğunu, mağdurlara sipariş vermese dahi alkol servisi yapıldığını, mağdurların ise olay yerine getirilen müşterilerin masasına oturtulduğunu anlattı. Hikaye tartışmalıysa etrafı sarılan mağdur baskı altına alındı.

Ağır fatura ödeyen kişilerin, binadan çıktıktan sonra polise gidip gitmedikleri konusunda takip edildiğini belirten ST, şöyle konuştu: “Polise gitmeleri halinde olay yerine bilgi getiriyorlar ve olaya karışan kişilerin olaya karışmasını sağlıyorlar. Bu işi genellikle dışarıda çalışan güvenlik görevlileri yapıyordu, hatırladığım kadarıyla iş yerimizde POS cihazı vardı.” “Ayrıca bazen şikayet eden müşterilerin şikayetlerini geri çekebilmek için paralarını geri aldıklarını da hatırlıyorum” dedi.

2 YILDAN 215 YILA KADAR CEZA İDDİALARI

İddianamede, bu işyerlerinde “dolandırıcılık” ve “yağma” suçlarının birkaç istisna dışında devam ettiği, bu yerlerin suç amaçlı kurulduğu ve zorla alınan paraların sanki hizmet ve hizmetmiş gibi sunulduğu belirtildi. mallar satıldı.

29 sanık, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak”, “suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak”, “birden fazla kişiyle gece yağma”, “kamu amaçlı yağma” suçlamalarıyla suçlandı. kâr amacı”. “Suç örgütüne yarar sağlamak amacıyla direnme”, “görevinin yerine getirilmesine engel olmak amacıyla direnme” ve “kişiyi yaralama”. İddianamede, “özgürlüğü elinden alma” suçlarından 2 yıl 6 aydan 215 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen davanın ilk duruşması eylül ayında yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir