Yaz Aylarında Hamilelere 12 Önemli Tavsiye! – SAĞLIK

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cem Öncüloğlu, Sıcak iklim, artan sıvı ihtiyacı ve güneşten gelen ultraviyole ışınlar gibi üç önemli faktörün anne adaylarının özel önlem almasını gerektirdiğini ifade ederek, “Sağlıklı ve konforlu bir hamilelik, yeterli düzeyde basit ama etkili önlemlerle sağlanabilir. su tüketimi, sağlıklı beslenme, uygun giyim, hafif egzersiz ve düzenli doktor kontrolleri.” üstesinden gelinebilir. Unutulmaması gereken en önemli nokta, herhangi bir sağlık sorununuz veya rahatsızlığınız varsa derhal sağlık uzmanlarına başvurmaktır. “Bu hem anne adayının hem de bebeğin sağlığını en iyi şekilde korur” diyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cem Öncüloğlu, Yaz aylarında dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı; Önemli ipuçları ve uyarılar verdi! En az 8 bardak su zorunludur!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle vücut daha fazla su kaybeder. Yeterli sıvı tüketmediğinizde “dehidrasyon” adı verilen sıvı kaybı yaşarsınız. Vücutta ciddi sıvı kaybı meydana geldiğinde anne adayının kan basıncı düşebilir ve kandaki glikoz ve tuz dengesi bozulabilir. Az sıvı alımı bebeğin amniyotik sıvısının azalmasına neden olur, bu da büyüme geriliğine ve erken doğuma neden olur. artan risk Vücudun su dengesini korumak ve su kaybını önlemek için anne adaylarının günde en az 8-10 bardak su içmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Cem Öncüloğlu, şöyle konuştu: “Suyun yanı sıra meyve suları, Doğal meyve çayları gibi sağlıklı içecekler, bitki çayları ve ayran da tüketilebilir. “Aşırı olmadığı sürece soda da içebilirsiniz” diyor.

Su içeriği yüksek gıdalar tüketinYaz ayları taze meyve ve sebzenin bol olduğu bir dönemdir. Bu dönemde vitamin ve mineral açısından zengin besinlerin tüketilmesi hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu süre zarfında az ve sık yemek yemek sindirime yardımcı olur ve mide rahatsızlığını önler. Yemek sırasında hafif ve besleyici gıdaların tüketilmesi tavsiye edilir. Vücuttaki sıvı kaybına karşı salatalık, karpuz gibi su içeriği yüksek besinlerin orta miktarda tüketilmesi faydalıdır.Bu 3 yöntemle kendinizi güneşten koruyun!

Hamilelik sırasında hormonal değişiklikler nedeniyle cildiniz daha hassas hale gelebilir. Her şeyden önce östrojen ve progesteron hormonlarının artması melanositlerin (ciltte renkli pigmenti üreten hücreler) daha aktif olmasına neden olur. Yüzde ciltte renk değişiklikleri ve melazma adı verilen hamilelik maskesi oluşabilir. Melazma yüzde kahverengi veya gri lekeler şeklinde gelişir ve genellikle alın, yanaklar, üst dudak, burun ve çenede görülür. Güneş ışınları bu durumu daha da kötüleştirebilir. Cem Öncüloğlu, bu nedenle güneşin zararlı UV ışınlarından korunmak için geniş kenarlı şapka, güneş gözlüğü ve yüksek koruma faktörlü güneş kremi olmak üzere üç yöntemin asla ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı ve şöyle konuştu: UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağlaması ve en az SPF 30 olması tercih edilmelidir.” . “Ayrıca güneşin en kuvvetli olduğu saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaktan kaçınmalısınız.” D vitamini için 10-15 dakika güneşleninGüneş ışığının olumsuz etkilerinin yanı sıra D vitamini sentezi gibi son derece önemli faydaları da var. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cem Öncüloğlu, D vitamininin kemik sağlığı ve bağışıklık sisteminde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak şöyle diyor: “Ancak güneş ışığının zararlı etkilerini en aza indirmek için, kontrollü, günlük 10-15 dakikalık bir güneşe maruz kalma yeterli olacaktır.”
Kıyafetleriniz rahat olsun!Yaz aylarında hem rahat hem de serin tutacak kıyafetleri tercih etmeniz çok önemli. Pamuk, keten gibi nefes alabilen kumaşlardan yapılmış, açık renkli, bol ve rahat giysiler giymeye dikkat edin. Çünkü dar, sentetik giysiler terlemeyi artırabilir ve rahatsızlığa neden olabilir. Vücut ısısını ve dehidrasyonu artırabileceğinden koyu renkli giysilerden kaçının. Gıda zehirlenmesine karşı önleminizi alınYaz aylarında açık havada yemek yeme alışkanlığı da artıyor. Dr. Cem Öncüloğlu, Ancak bu dönemde yiyeceklerin çabuk bozulması nedeniyle zehirlenme riski bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Açık havada yiyecek tüketirken hijyen kurallarına dikkat edilmeli, etler iyi pişmiş olmalı, sebze ve çiğ meyveler tüketilmelidir. iyice yıkayın.” Bacak ödemi için yapınHamilelikte zaten ayak ve bacaklarda oluşan ödem, sıcakların etkisiyle daha da artıyor. Ödemi önlemek için rahat ayakkabılar seçmeli, bol su içmeli, yürümeli, uzun süre oturmanız gerekiyorsa ayaklarınızı esnetmeli, dinlenirken bir veya iki yastıkla ayaklarınızı vücut seviyesinin üzerine kaldırmalısınız. Gerekirse bir numara büyük ayakkabı kullanabilirsiniz. Ayak ve bacak masajı da faydalıdır.Spor yapmak çok önemli ama… Yaz aylarında hafif egzersiz yapmak hem fiziksel sağlık hem de zihinsel denge için gereklidir. Yürüyüş, yüzme, yoga gibi düşük yoğunluklu aktiviteler yapabilirsiniz. Ancak fiziksel aktivite sırasında aşırıya kaçmayın çünkü bu sıvı kaybına ve ardından kan basıncının düşmesine neden olabilir. Ayrıca güneş ışınlarının yeryüzüne en yoğun ulaştığı saatler 11:00 ile 16:00 arasıdır. Çalışma saatleri içerisinde fiziksel aktiviteden kaçının.

Rutin kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Yaz aylarında hamilelik sürecini etkileyebilecek sorunlardan kaçınmak için düzenli doktor kontrollerinize devam etmeyi unutmayın. Tatil programınızı mümkünse 34. haftadan önce düzenlemeye çalışın. Tatilinizden önce doktorunuzla görüşmeyi ve olası riskleri öğrenmeyi unutmayın. Dehidrasyon ve güneş çarpmasına dikkat! Yaz aylarında güneş çarpması ve yetersiz sıvı alımı nedeniyle dehidrasyon riski artar. Baş dönmesi, baygınlık hissi, ağız kuruluğu, az ve koyu renkli idrar ve baş ağrıları bu iki hastalığın ortak belirtileridir. Dr. Cem Öncüloğlu, Semptomlardan herhangi birini yaşarsanız, sıvı alımınızı hemen artırmanız ve gölgeli, havalı bir yerde dinlenmeniz gerektiği konusunda uyarır ve “Semptomlar gitmezse, annenin sağlığı için çok önemlidir. Bebek “. Çocuğun en kısa sürede doktora başvurması gerekmektedir.”Kirli veya aşırı klorlu havuzda yüzmeyin.Hamilelik döneminde serinlemek için havuza veya denize girebilirsiniz. Dr., yüzmenin hamilelik sırasında harika bir egzersiz olduğunu, çünkü kasları gevşettiğini söyledi. Ancak kirli ve aşırı klorlu yüzme havuzlarından mutlaka uzak durulması gerektiğinin altını çizen Cem Öncüloğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: “Kirli veya aşırı klorlu yüzme havuzları hamilelikte mantar enfeksiyonları gibi çeşitli vajinal enfeksiyonlara neden olabiliyor. Deniz suyu genel olarak daha güvenli olsa da aynı sebeplerden dolayı çok kalabalık ve kirli plajlardan uzak durulmalıdır. Denize veya havuza girmek için güneşin çok sıcak olmadığı sabah veya akşam saatleri tercih edilir. “Islak mayoyla banyo yapmak vajinal mantar enfeksiyonuna neden olabileceğinden, yüzdükten veya yüzdükten sonra mayonuzu değiştirirken dikkatli olmalısınız.”

Seyahat ederken sık sık mola verin

Yaz tatillerinde ve seyahatlerde bazı kurallara dikkat etmeniz sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Sıcak hava ve uzun süre aynı yerde oturmak vücutta şişlik ve bacaklarda tromboz adı verilen pıhtılaşma riskini artırır. Bu nedenle uzun yolculuklarda kan dolaşımını sağlamak için otururken bacaklarınızı hareket ettirmeniz, sık sık mola vermeniz ve dinlenme alanına 5-10 dakikalık yürüyüşler yapmanız önerilir. Uçakla seyahat etmek istiyorsanız öncelikle doktorunuza danışmayı unutmayın. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir