Alkol nedeniyle ehliyetine el konuldu: Polise “Ne yapacağız?” diye sordu. diye sordu – Son Dakika Türkiye Haberleri

Aksaray Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı güvenlik görevlileriyle birlikte operasyonu gerçekleştiren İl Emniyet Müdürlüğü Kamu Düzeni ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurtuluş İlçesi Kurtuluş Caddesi üzerinde hafif ticari aracı durdurdu. Şüpheliye 68 HK 292 kayıt numarası verildi.

Ehliyet ve tescil işlemleri yapılan TG (40) isimli sürücünün endişeli davranış ve hareketleri nedeniyle alkollü olabileceğinden şüphelenen trafik polisleri, sürücüde alkol bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Alkol testine tabi tutulacağını anlayan sürücü, “1 bira içtim, fazlası kalmasın” diyerek sınavdan kaçmak istedi ancak alkolmetreye üflediğinde 1,02 promil olduğu belirlendi. alkol.

“BUNU NASIL YAPARIZ?”

Polis ekipleri, cezai işlem için polis aracına götürülen alkollü sürücüye bilgi verdi.

polis memuru, “Ehliyetinize 6 aydır el konuluyor. “Bu süre zarfında araba kullanmayın.” Bunu söyleyince şoka giren alkollü sürücü ilginç bir yanıt verdi: “Ben amirim ama esnafım. Bunu nasıl yapacağız?” diye sordu.

Ceza almaktan ve ehliyetinin iptal edilmesinden kaçınmak isteyen sürücü, polislerle uzun uzun konuştu. “Yemin ederim ilk defa başıma böyle bir şey geldi. “Yemin ederim mahvolacağız patron, yapma, gözlerini seveyim” dedi.

Alkollü sürücüye yasal limitin üzerinde alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 6 bin 439 TL para cezası kesildi ve ehliyeti 6 ay süreyle iptal edildi. Araç ise sürücünün yakınına teslim edildi. Alkollü sürücü sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir