Saat ustalarından önemli uyarı: Fiyata takılıp sağlığınızı riske atmayın – Son Dakika Sağlık Haberleri

Diğer saatlere göre fiyatlarının daha uygun olması Çin yapımı saatlerin pek çok tüketicinin tercihini bu ürünlere yöneltiyor. Düşük kaliteli ve güvensiz ürünler olarak bilinen Çin yapımı saatlerin, uzun süreli kullanılması halinde kanser riski de dahil olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği iddia edildi.

Saat ustaları vatandaşları kalitesiz ve sağlıksız ürünlerden uzak durmaları konusunda uyarırken; Saat satın alırken sadece fiyatı değil, ürünün kalitesini ve üretim sürecini de dikkate almanın önemini vurguluyor.

KALİTELİ MALZEME, SAĞLIKSIZ ÜRETİM YÖNTEMLERİ

Tüketicilerin bilinçli seçimler yaparak sağlıklarını bu tür risklerden koruması gerektiğini belirten saatçi Enver Kavruk, şöyle konuştu: “Düşük kaliteli malzemelerin kullanıldığı, sağlık standartlarına uygun olmayan üretim yöntemlerinin tercih edildiği Çin'de üretilen sahte saatler en iyi tercihlerdir. -Piyasadaki bilinen markalar ve kaliteli saatler, vatandaşın satın alma gücü de dikkate alındığında bunlara göre daha uygun fiyatlı.” Ancak söz konusu onların sağlığı olduğunda fiyatın ötesinde düşünmek gerekir. Kaliteli ve güvenilir bir saat satın almanın maliyeti yüksek olsa da uzun vadede sağlığınız açısından büyük bir yatırım olarak görülmelidir “Sağlık sorunlarına neden olabilir, bu da maliyetlerin artmasına ve rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle önemlidir.” Tüketicilerin sadece ürünün fiyatını, kalitesini değil, üretim sürecini de göz önünde bulundurarak alışveriş yapmasıdır” dedi.

SIKLIKLA TAMİR İÇİN GELİYOR

Çin malı ürün kullanan vatandaşların çeşitli tamirat için geldiklerinde bileklerinde kırmızı lekeler oluştuğunu, bu ürünlerin vücuda göre farklı tepkiler vererek vatandaşların sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Kavruk, şöyle konuştu: “Çin malı saatlerin fiyatları- Sokak satıcıları tarafından yapılan bu tür saatler vatandaşların tercihini bu ürünlere yönlendiriyor. Bu tür saatler 300 TL'ye satılabilse de Çin yapımı saatler çok kaliteli olmadığından en ucuz saatlerin fiyatları 1.500 TL'den başlıyor. Kalitesi sık sık tamir gerektirebilir. Tamir için bize gelen bazı müşterilerimizin bileklerinde çeşitli problemler olduğunu fark edebiliriz. Bunlardan en belirgin olanı, kalitesiz saat kullanımından kaynaklanan kırmızı lekelerdir. Çin malı saat kullanmamaları konusunda uyarın. Kısacası vatandaşlarımızın sağlıklarını önemsiyorsa bu tür saatlerden uzak durması gerekiyor. Ucuz, kalitesiz ürünlerin uygun fiyatlarına kapılmak yerine sağlığınızı korumak için bilinçli alışveriş yapmak daha önemli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir