Elmas Tema, CHP Genel Başkanı Özel'i azarladı: 'Tek kelime etmediniz'

Tema, CHP Genel Başkanı Özel'i son dönemde yaşananlarla ilgili “tek söz söylememesi” nedeniyle eleştirdi.

REKLAM

Katıldığı bir YouTube programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Soruşturmacı Elmas Tema, Çarşamba akşamı X'te paylaştığı mesajda ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel'i azarladı.

Tema, Özel'in bir televizyon programına katılacağını duyurduğu paylaşımına atıfta bulunarak, şunları söyledi: “Günlerdir şeriat karşıtı konuşan bir genci, zihinsel olarak yenemedikleri için iftirayla karalamaya çalışıyorlar, devlet bakanı. Sanki tek işi bumuş gibi 2 gün içinde tutuklama kararı çıkarmakla övünüyor, sen ise bu konuda tek kelime etmedin Özgür.” “Efendim” dedi.

“Kim başka mahalledense kendi mahallesindendir. “Umarım bu programda bunu anlatırsınız” diyen Tema, Özel'in bu hafta olanları anlatacağından emin olduğunu ancak ne olduğunu bildiğinden emin olmadığını ifade etti.

Çocukluğunda ailesiyle birlikte Türkiye'ye yerleşen, Arnavut asıllı olan ve bir süredir Arnavutluk'ta yaşayan Tema, geçtiğimiz günlerde “Yer6 Film” YouTube kanalına konuk oldu ve kendisi ile “Şeriat” konulu bir tartışma programına katıldı. sosyal medya fenomeni Asrın Tok.

Tema, katıldığı programda, Türkiye'nin dini kurallarla yönetilmesi gerektiğini savunan Tok'a karşı argümanlarında, Ortodoks Sünni İslam'ın temel metinlerinden biri olan Sahih-i Buhari hadis külliyatından örnekler verdi.

Yer6'da yayınlanan programın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim ve Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, “Suç soruşturması açıldı” açıklamasında, programa erişimin engellendiğini de belirtti.

Bu gelişmeler üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Salı günü öğle saatlerinde X resmi hesabından yaptığı açıklamada, Tema hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını duyurdu ve Tema hakkında “alenen tahrik” suçundan tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi. Halkı kin ve düşmanlığa sürükleyin.”

Pazartesi günü yayınlanan “Dokuz köyden doğruyu söyleyenler mahkemeye çıkarılacak” başlıklı videoda Tema, kendisine yönelik tutuklama ve ölüm tehditlerinin ardından bir süredir yaşadığı Arnavutluk'a döndüğünü söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir