“Milli Takım’a gitmek için elimden geleni yapıyorum”

Ümit milli takımın golcüsü Erencan Yardımcı, Letonya’da oynadığı son maç, yeni takım Sturm Graz’daki günleri ve bu sezonki hedefleri hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Yardımcı, Letonya’nın 2025 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası grup elemelerindeki maçına ilişkin ise şunları söyledi: “Zor olacağını biliyorduk. Letonya da ilk maçta kapalıydı. Bizi uyutuyorlar ve maç berabere bitiyor. Eğer yapabilirsek.” Gol pozisyonlarına giremiyoruz, birkaç sorunumuz daha var. Erken gol atmak güzeldi, gerisi 2002-2003’te geldi’ “Bu takım olarak son antrenman kampımız. Maçı galibiyetle bitirmek istiyoruz. Başaracağız. Son maç olan Norveç’e odaklanın” dedi.

“TEACH GÖKHAN’IN TOPU SAHİP OLMAK VE GERİDEN OYNAMAK İÇİN BİR PLANI VAR”

Ümit Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Gökhan Gönül’ün gelişiyle ne gibi değişiklikler olduğu sorulduğunda 22 yaşındaki futbolcu, şu yanıtı verdi: “Anlaşılan teknik direktör Levent’le oynuyorduk, baskı uyguluyor, ön cepheye geçiş yapıyorduk. Gökhan’ın antrenörü Oyun planı biraz daha topa sahip olmak ve arkadan oynamak.” Sistem değişikliği var. Alışılması kolay olmayacak bir sistem değişikliği ama gelecek neslin buna uyum sağlayacağını düşünüyorum. Umarım bu isteğimiz biter çünkü 2000 yılından bu yana Avrupa Şampiyonası’na gidemiyoruz. “Gidiyor” dedi.

“MİLLİ TAKIM İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın forvetsiz sistem kullandığını ve kendisinin de milli takım adaylarından biri olduğunu hatırlatan Erencan Yardımcı, şunları söyledi: “Milli takım antrenörümüz forvetsiz oynama sistemini kullanıyor. Benim görevim şu: merkez forvet, ben de “santrafor dışında hiçbir şey oynayamıyorum. Milli takımda çok iyi stoperler var. Fırsat ortaya çıkarsa çok başarılı olacaklarına eminim.” Ben de gitmek için elimden geleni yapıyorum.”

“ÖĞRETMENİM VAR, İNGİLİZCE ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM”

Milletvekili, bu sezon kiralık olarak transfer olduğu Avusturya kulübü Sturm Graz’da günlerinin nasıl geçtiği sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Graz şehrini çok fazla deneyimleme fırsatım olmadı. Genellikle sabah ve akşam olmak üzere iki antrenman yapılıyor. Antrenman sonrası evde dinleniyorum. İngilizce öğretmenim var, İngilizce öğrenmeye çalışıyorum. Bir an önce dili öğrenmek, ülkeye uyum sağlamak ve oynamak istiyorum. Ülkedeki değişime uyum sağlamam gerekiyor. İlk başta zor olacak ama kısa sürede alışmayı umuyorum.”

“ATLANTA, DORTMUND, LEIPZIG GİBİ BÜYÜK TAKIMLARA KARŞI OYNAMAK İSTİYORUM”

Bu sezon kişisel hedefinin takımda daha fazla vakit bulmak olduğunu belirten 22 yaşındaki forvet, şöyle konuştu: “Şampiyonlar Ligi’nde oynuyoruz. Atalanta, Dortmund, Leipzig gibi büyük takımlara karşı oynamak istiyorum. Daha fazla oyun süresi buluyorum, hedefim yok, elimden geldiğince oynuyorum ve umarım Avrupa’da da en iyi defans ve orta saha oyuncularına karşı oynadım ve bu farklı bir deneyim. “Çok mutluyum, gurur verici bir duygudur” sözlerini tamamladı.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir