CHP’li Ali Mahir Başarılır “Kemal Kılıçdaroğlu’nun” kararını eleştirdi! Mustafa Doğan İnal’ın yanıtı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukat Mustafa Doğan İnal’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıyordu. Kılıçdaroğlu’nun 4 kez duruşmaya gelmemesi nedeniyle mahkeme, davacının talebi üzerine Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki duruşmaya zorla götürülmesine karar verdi.

İNAL’IN İLK AÇIKLAMASI

Kararın ardından avukat Mustafa Doğan İnal, sosyal medyada şu açıklamayı yaptı:

“Bana sürekli iftira atan, hakaret eden, soyut ithamlarda bulunan KK isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulundum ve tazminat davası açtım.

Davalı KK, duruşması devam eden ve bugünkü habere konu olan Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 3 duruşma gerekçesiz olarak katılmadı.

CMK ile yapılan mutabakata varılarak, duruşmalara gerekçesiz olarak katılmayan her Türk vatandaşına uygulanan muameleye göre sanıkların zorla mahkeme huzuruna çıkarılmasına karar verildi. “Bu sanığın hiçbir ayrıcalığı veya dokunulmazlığı yoktur.”

ALİ MAHİR BAŞARIR’A CEVAP: ‘HER SEFERİNDE BİR BAHANE BULUYORLAR’

İnal, yeni açıklamasında CHP’li Ali Mahir Başarır’a yanıt verdi. İnal, şunları kaydetti:

“Onların gücü algıdır… Ali Mahir Başarılır’a söyleyebilecek olan var mı?

Ankara’ya talimat yazıldı ama üç ön duruşmaya da katılmadı. Yargıya meydan okuyanlar onlar, yargı sürecini etkilemeye çalışanlar, onların hakaretlerinden çıkar sağlamaya çalışanlar onlardır. Sonuçta küçük insanlar…

Kılıçdaroğlu için Ankara’da talimat yazılıyor ve talimat için üç kez duruşma yapılıyor. Hep bir bahane buluyorlar
Son duruşma öncesi ana mahkemede ifade vereceğimizi söylüyorlar.

Üç duruşma da İstanbul’da yapılacak… Altı duruşmaya katılmayan avukatlar, takip edilen hukuki yolu eleştirdi. Bu açıkça yargının hakimiyeti ile ilgilidir” dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir