Diyarbakır müdüründen Özgür Özel’e 524 kişilik ‘kötü liste’: “İçimde çok daha fazlası var ama söylemekten utanmıyorum” – Son Dakika Siyaset Haberleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 günde 6 ille gerçekleştireceği Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyareti kapsamında dün gece Diyarbakır’a geldi. Özel, Diyarbakır’daki temasları kapsamında bugün Gazi Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Özel, ziyarette Sur ilçesinin Melikahmet mahallesi muhtarı Ali Kızgın’ı dinledi. Kızgın, Özel’e mahallesindeki 524 vatandaşın “yoksullar listesini” göstererek, şunları söyledi:

“Gelmeniz moralimizi yükseltti. Ama size bir sorum var. Selahattin Bey’e gittiniz. Başkanımıza gittiniz. Lider olarak onun durumunun nasıl olduğunu, moralinin nasıl olduğunu bilmek istiyorum. Ayrıca biz de Mevcut iktidar olmayabilirsin ama en büyük muhalefet liderimizsin Elbette tebrik ediyorum, en çok sıkıntı çektiğimiz konu yoksulluk listesi Söyleyecek daha çok şeyim var ama çekinmiyorum Dikkatli kalmalıyız Bu soruna CHP’nin liderleri olarak seçilmiş insanlarız, cep telefonuma, yiyecek ve yakıtıma yetmeyen bir ikincil gelirim var, tüm liderleri sizin inisiyatifinize bırakıyorum.”

ÖZEL: ONU SEKİZ YILDIR ORADA OLMAYAN AMA DÜN GİTTİ YARIN GİDİYOR GİBİ GÖRÜYORUM

Özel şunları söyledi:

“Selahattin Bey’in yanına gittim. Hem kendisini hem de Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ettim. Selahattin Bey üç dönem önce buranın milletvekiliydi. Sonra İstanbul. Selçuk Bey de buranın milletvekiliydi, sonra belediye başkanıyken onu işe aldılar. Metropolis Onları ziyarete gittik, ikisi de çok iyiler. Buraya geleceğimi biliyor. Bana soranlara selam gönderdim: Sanki dün oradaymış, yarın gidiyormuş gibi gördüm, durumu iyi. Sağlık ve sürekli çalışmak, araştırmak ve öğrenmek. Ayrıca şöyle bir şey söyledi: “Ben her zaman, günde 10-12 saat çalışıyorum. Aynı zamanda kitap okuyor ve yazıyor. , güncel gündemi takip eder. Ayrıca saz çalmayı öğrendi ve diğer enstrümanlar üzerinde çalıştı. “O kadar çok çalıştım ki hapisten çıkamadım” dedi.

“YA BELEDİYEDEN OLACAKSINIZ YA DA HERŞEYDEN ÖNCE İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM BULACAKSINIZ”

Bir vatandaşın “İşsizlikle ilgili bir planınız var mı?” sorusuna yanıt veren Özel, “Elbette bir planımız var. Projenin hayata geçmesi için iki şey gerekiyor. Birincisi belediyeniz ya da büyükşehiriniz olacak.” Orada da imkanlar kısıtlı, yöneticilerden belediyelere şunu söylüyorlar: “Moğol istilasından korkuyoruz.” Ya diğer şehirlerde olduğu gibi belediyeniz olacak, ya da işsizliğe çözüm bulup hükümet olacaksınız” dedi.

“PARTİMİZE BEKLİYORUZ”

Bölgenin turizm potansiyeline değinen vatandaş, “Toledo projesini verdim. Maalesef hayata geçirmek mümkün olmadı. Genç Özel, Gelecek Partisi’ni kastederek Gelecek Partisi üyesi diyor.” Cumhurbaşkanı Ahmet Davutoğlu, “Kendisi Türkiye’de başbakanlık yapmış çok tecrübeli bir siyasetçi. Ben de kendisini kişisel olarak beğeniyorum.” “Onu tanıyorum, birbirimizi tanıyoruz, birbirimizi görüyoruz. Bu politikanın duayenlerinin haklarının net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Özel ayrıca, “Duvar yıkılırken Sur’dan Toledo’yu yapacaklarını söylediler ve kendisine bunu hatırlattılar.” Genç adam, “İspanya sokaklarına benzetecek bir şeyler söyledi. Orada farklı bir şeyler var” dedi. Genç adamın “Hayatımda hiçbir siyasi partiye üye olmadım. Şunun altını çizmek isterim” sözlerinin ardından Özel, “Umarım bekleriz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir