“Ankara'nın geleceğinde sanayi var, sanayinin geleceğinde Ankara var” – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Sanayici ve İşadamları Derneği Ostim ve İÇASIFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekinci, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) hazırladığı 500 büyük sanayi kuruluşu listesindeki firma sayısını artıran Ankara'nın, şunları söyledi: 39'dan 45'e, yüksek teknolojinin ve katma değeri yüksek sanayinin başkenti oldu.

En büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde Ankara'nın firma sayısında İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını belirten Ekinci, bunun Ankara için büyük bir adım anlamına geldiğinin altını çizdi. İstanbul'da geçen yıla göre 2023'te 52 firmanın ilk 500'den düştüğünü belirten Ekinci, ülkenin şah damarı ve kalkınmasının temel taşı olan enerji ve savunma sanayi başta olmak üzere şirketlerin Ankara'ya değer kattığını söyledi. Ankara'nın yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği merkez haline geldiğini belirten Ekinci, şöyle konuştu: “Ankara 2022'de ilk 500'de 39 firma yer alırken bu yıl bu sayıyı 45'e çıkardı. Kocaeli ve Bursa'yı geride bırakan sanayileşme yolu. Ankara, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yüksek teknolojili ürünleri üretmede ön sıralarda yer alıyor. Aynı zamanda üniversite şehri konumundan dolayı da Ankara'nın yıldızının parladığını görüyoruz. Deprem riskinin yüksek olmaması ve güvenli üretim alanı olması nedeniyle İstanbul, Kocaeli gibi diğer illerden de sanayicilerin ilgisini çekiyor” dedi.

OSİAD'ın kurduğu Anadolu OSB'de iki yıl önce metrekaresi 2 bin lira olan sanayi arsalarının fiyatının 15 bin liranın üzerine çıktığını belirten Ekinci, talep artışıyla yakından ilgili olduğunu söyledi. Genişleme alanları da dahil olmak üzere tüm OSB'lerde doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Ciddi bir talebin olduğunu vurguladı. Ankara'da 300 bine yakın işletme bulunduğunu belirten Ekinci, şöyle konuştu: “Sanayinin geleceği Ankara'da, Ankara'nın geleceği sanayide.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir