Botulinum toksini uyguladıktan sonra bunlara dikkat edin!

genişletmek

KAYNAK DHA

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hacer Köksal, son yıllarda kozmetoloji sektörünün gözde işlemlerinden biri olan botulinum toksini uygulaması hakkında bilgi ve uyarılarda bulundu. Uzman, botulinum toksin uygulamalarının hastane ortamında, yeterli dozda ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılarak yapıldığını, bu koşulların sağlanmasının işlemin başarısı açısından önemli olduğunu belirtti. Dr. Köksal, şunları söyledi: “Botulinum toksini ile yüzümüzdeki mimik kaslarını geçici olarak nötralize ediyoruz. Bu işlem geri dönüşümlü bir işlemdir ve günümüzde en etkili kozmetik işlemlerden biri olarak kabul edilmektedir. Botulinum toksini uygulaması yüzümüzdeki asimetrileri düzeltmek için kullanılmaktadır. Düzenli uygulama ile mimik kullanımına bağlı oluşan kırışıklıkların giderilmesi ve yüze parlak bir görünüm kazandırılması amacıyla da kullanılır. Botulinum toksini uygulayarak da çiğneme kaslarının gücünü azaltırız. Gece diş gıcırdatma sorunu yaşayan hastalarımıza yönelik bir tedavi seçeneğidir. 4 ay arayla 3 defa yaparsak çok faydalı sonuçlar alıyoruz. Aşırı görünümden rahatsız olan kişileri memnun eden bir uygulamadır. botulinum toksini koltuk altı, el ve ayak terlemesi gibi durumlara oldukça etkili bir çözüm sunuyor” dedi.

'ETKİ SÜRESİ KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİR'

Dermatolog Köksal, botulinum toksininin etki süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 4 ay sürdüğünü ve 6 ayda bir tekrar uygulanması tavsiye edildiğini söyledi. Doktor, bu uygulamanın hastane ortamında, yeterli dozda ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ilaçlar kullanılarak yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Köksal, şunları söyledi: “Tabii ki deneyimli sağlık profesyonelleri tarafından yapılmalıdır. Kişilerin ihtiyaç ve beklentilerine göre özel olarak tasarlanmış tedavi planları kapsamında yapılmalıdır. Her uygulama öncesinde detaylı bir analiz dikkate alınarak en uygun tedavi yöntemi belirlenmelidir. müşterinin cildini ve tıbbi geçmişini.”

'UYARILARI DİKKATE ALMAYI UNUTMAYIN'

Botulinum toksini uygulamalarının sadece kozmetik amaçlı değil, kronik migren tedavisi gibi bazı tıbbi durumlar için de tercih edilen bir tedavi yöntemi olduğunu kaydeden Köksal, uygulama sonrası aşama için şu uyarılarda bulundu:

“Tedavinin etkinliğini artırmak ve olası yan etkileri en aza indirmek için uygulama sonrasında özel bakım önerilerine uyulmalıdır. İşlemi yaptıranlar, uygulama sonrasında belirli bir süre ağır egzersizlerden uzak durmalılar. Ayrıca saunaya girmemeli veya sıcak banyo yapmamalıdırlar. Bu dikkatli yaklaşım “botulinum toksini uygulamalarından en iyi sonuçların alınması açısından kritik öneme sahiptir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir