Candan kardeşler davasında yeni gelişme… Örgüt lideri Onur Apaydın kendini savundu: “Eski sevgilimi medyaya tanıttıklarında…” – Son Dakika Türkiye Haberleri

Alisya Bahar Candan’ın dolandırıcılık ve örgüt üyesi olmak suçlarından 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldığı davanın duruşmasına devam edildi. .

Dördüncü duruşması Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Bahar Candan ve tutuksuz yargılanan kız kardeşi Nihal Candan hazır bulundu.

Duruşmaya SEGBİS sistemi üzerinden bağlanan örgütün lideri Onur Apaydın ise kendini savundu.

“Nihal’i ve davaya dahil olan tarafları aldatmadım”

Örgüt lideri Onur Apaydın, duruşmada bildiklerini dürüstçe anlatacağını belirterek, şunları söyledi:

“Eski bir polis memuru olarak karşınızda durmaktan utanıyorum. Hakkımda birçok iddia ve itham var. Hiç kimse göründüğü kadar iyi ya da söylendiği kadar kötü değildir. Başlangıçta yanlış anlaşılan bir konu; Kaan Hamzaoğlu adını kullanarak, zengin numarası yaparak Nihal’i veya davaya dahil olan kimseyi kandırmadım. 2014 yılından bu yana Hamzaoğlu Araç Kiralama, Hamzaoğlu Büfe gibi faaliyet gösterdiğim yerler vardı. Aynı zamanda polis memuru olarak da çalışıyordum. O yıllarda tabelamda Hamzaoğlu yazıyordu.

Ailem dahil herkes bana Kaan diyor. Bir polis memurunun adını ve soyadını değiştirmesi diğer kişilere göre daha pahalı olduğundan başvuruda bulunmadım. Aile durumum çok zengin değil ama orta sınıf bir aileden daha iyi durumdayım. Kiralama şirketimde 20’ye yakın araç var. Bu araçların tamamı bana ve aileme aitti. Yani kiralık araç değillerdi. Ümit Saral’ın bitmek bilmeyen istekleri üzerine bu işyerlerini kapatmak zorunda kaldım. Mayıs 2021’e kadar polis maaşıyla geçindim. “Ümit Saral Organize Suç Örgütü’nün mensubu olduğum için herkesten çok pişmanım.”

“ESKİ KIZ ARKADAŞIMI MEDYAYA SUNDUĞUNDA, ORGANİZASYONUN LİDERİ OLDUM”

Onur Apaydın savunmasına devam etti, “Ucuz araba almak ya da gelir elde etmek için bu sisteme girmedim. Kişisel ilişkilerimi kötü insan profili olarak gösterdiler ama geçmiş ilişkilerimde kimse intihar etmedi, hapse girmedi. Ümit Saral Aileniz biraz zenginse Organize Suç Örgütü denilen bu yapıdan kaçmanız mümkün değil. Polis memuruyken vatansever bir polis memuruydum. Hiç sorun yaşamadım. Operasyondan 6 ay sonra bana yakalama kararı çıkarıldı ve bir yıl boyunca bu konuda hiçbir haber alamadım. Hiçbir adresim aranmadı. “Eski kız arkadaşımı medyaya tanıttıklarında örgütün lideri oldum.” dedi.

Sanık Apaydın şunları söyledi: “Aracın satışını veya alımını ben yönlendirmedim. Şikayetçilerle bir görüşmem bile yok. Örgütsel liderlik ve dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmiyorum. Candan kardeşlerden sonra bana da örgütün lideri dediler. Nihal ve Bahar’ın nerede görüldüğünü söyleyeyim. Güzellik kliniği açmak üzere olan bir tanıdıkla tanıştım. Bir tanıdığım ısrarla Nihal ve Bahar Candan’ı aramamı istedi. Onlara durumumun kötü olduğunu ve kesinlikle gelmeyeceklerini söyledim. Ben de ısrarlara dayanamadım ve bir arkadaşım aracılığıyla kızları aradım. Bahar ve Nihal Candan geldi. Beni görünce gittiler. Masaya bile oturmadılar. Masadaki bu insanlar kim olduklarını bile bilmiyorlar. “Ucuz bir araba ya da pahalı bir arabadan söz edilmedi” dedi.

Öte yandan duruşma devam ederken Nihal Candan, anneannesinin yanına gitmek istediğini ve yorgun olduğunu söyledi.

Bahar Candan, kız kardeşi ve büyükannesinin gitmemesini isteyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Nihal Candan, “Artık bu uyumsuz kızın duruşmasına gelmeyeceğim” dedi.

Savunmaların ardından mahkeme, geçici kararını açıklayarak sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 18 Eylül Çarşamba gününe ertelendi.

SUÇLAMADAN

Küçükçekmece Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede aralarında Nihal ve Bahar Candan’ın da bulunduğu 38 müşteki, 1 şüpheli müşteki ve 21 sanık yer aldı.

İddianamede ayrıca tutuklu Gülnihal Çiçek’in tutukluluk süresi de dikkate alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtiliyor. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu liderliğindeki şebekenin, araçları ucuza sattıkları iddiasıyla vatandaşları sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdığı belirtildi.

İddianamede Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütünün hiyerarşik ve organik yapısının parçası olduğu belirtiliyor.

İddia şöyle devam ediyor: “Şüpheliler uzun süre çeşitli televizyon programlarında yer almış, ünlü olduktan sonra magazin programlarında yer almış ve sosyal medya platformunda çok sayıda takipçiye ulaşarak bugün sosyal medya fenomeni unvanını taşıyor ve yüz yüze geliyorlar. beyazperdede yer alıyor ve bu nedenle toplumun geniş kesimleri tarafından tanınıyor.” “Önemli bir isim olduğu ve bu özelliği sayesinde suç örgütünün dolandırıcılık amaçlı düzenlediği özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında aktif rol oynadığı” belirtildi.

İddianamede, örgütün elebaşı Onur Apaydın’ın, örgütte “gizli ve güvenli muhasebeci” olan Alisya Bahar Candan aracılığıyla bankacılık faaliyetlerini yürüttüğü ve suç gelirlerinin aklandığı belirtildi.

Öte yandan mağdur kurtarma görevlisi olan şüpheli Hacı İsrafil Sağlam, iddianamede yer alan ifadesinde örgütün toplantılarına katıldığını belirterek, şunları söyledi: “Toplantılara üst kademeden herkes katıldı. Saha personeli ve rütbeler asla katılamadı. Organizasyonun tüm üst yönetimi katıldı. Toplantıların ikisinde Nihal Candan’ı gördüm. Nihal Candan, örgütün elebaşı Onur Apaydın’ın sevgilisiydi. Diğerleri Nihal Candan’a saygı duyuyordu ve mesafeli davranıyorlardı. İddianamede ayrıca, “Nihal Candan’la örgütün iç işleyişine, araba alım-satımına ilişkin konular görüşüldü” dediği belirtiliyor.

İddianamede Bahar Candan’a “suç örgütüne üye olmak” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, “kendisini kamu görevlisi veya banka çalışanı gibi göstererek dolandırıcılık” suçundan ise 2 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verildi. , sigorta veya kredi kuruluşu veya bu tür kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğu iddiası bulunan Nihal Candan’ın 1 yıldan 40 yıla kadar olmak üzere toplam 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması, Nihal Candan’ın ise 1 yıldan 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. aynı suçlardan 1 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası.

Diğer 20 şüpheli için ise çeşitli hapis cezaları istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir