Cayman Adaları hakkındaki gerçek ortaya çıktı! Martı Etiket’e sert sözler: Korsan taksi rehberinin dijital versiyonu!

İstanbul’daki taksi sorununun çözümü için harekete geçilen UKOME’nin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 29 yıl süreyle mobil uygulama üzerinden çalışacak 2.500 yeni taksinin işletilmesine ilişkin ihaleyi onayladı.

İBB ÖNÜNE NÖBETÇİ ÇALIŞTIRDI

Martı Tag’ın kurucusu Oğuz Alper Öktem’in taksi sorununun çözümüne ilişkin alınan kararın ardından verdiği tepki dikkat çekti. Öktem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan 1 yılda en az 15 kez randevu talebinde bulunduğunu ancak kabul edilmediğini söyledi. “İstanbul’daki taksi sorununun çözümüne ilişkin tüm ilgili taraflarla görüştü ama bizimle görüşmedi. Elimizdeki istatistikler ve veriler gösteriyor ki, İstanbul’da sorunun çözümü daha fazla taksi plakası değil, paylaşımlı seferler.” ““dedi.

MARTI TAG HAKKINDA “CAYMAN ADALARI” GERÇEKLERİ

Paylaşılan yolculuğun ardından öne çıkan Öktem’li Martı Tag firması mercek altına alındı. Merak ettiğini ve söz konusu şirketi araştırdığını söyleyen Gazeteci Nedim Türkmen, Sözcü gazetesinde yer alan yazısında, söz konusu şirketin Cayman Adaları merkezli olduğunu ve Türkiye’deki şubesi aracılığıyla faaliyet gösterdiğini yazdı.

“TÜRKİYE’DEKİ ESAS SORUN OPERASYONLAR”

Son yayınlanan mali tabloya bakıldığında şirketin zararının 14,5 milyon dolardan 33,8 milyon dolara çıktığını söyleyen Türkmen, “Asıl sorun Türkiye’deki operasyonların aktif hale gelmesi gibi görünüyor.”

Araç paylaşımının 2009 yılından bu yana araç sahiplerinin araçlarını başkalarıyla paylaşarak seyahat etmelerine olanak sağlayan bir seyahat şekli olduğunu belirten Türkmen, bazı ülkelerin bu hizmetlerin kullanımını teşvik ettiğini, bazılarının ise daha sıkı düzenlemeler getirdiğini söyledi.

TÜRKİYE’DE HİÇBİR YASAL DÜZENLEME YOKTUR

Türkmenistan, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Avustralya ve Singapur’da konuya ilişkin düzenlemeler yapılırken; Türkiye’de ortak seyahati düzenleyen yasal bir altyapının bulunmadığını vurguladı.

KJLJKŞKİ

“KORSAN TAKSİ REHBERİNİN DİJİTAL VERSİYONU”

Bakanlık paylaşımlı yolculuklarla ilgili önlem almadığı sürece bu çalışma şeklinin korsan taksi şoförlüğünün dijital versiyonu olarak algılanıp cezalandırılmasının önüne geçemeyeceğini belirten Türkmen, vergi ödemenin ehliyet zorunluluğunu ortadan kaldırmayacağını söyledi.

Türkmen yazısını şu sözlerle tamamladı:

“Bugüne kadar hiç kimse sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, belediye önünde gösteri yaparak, belediye başkanını hiçbir hukuki dayanağı olmayan ve hükümetin onaylamadığı bir konuda seçmenle tehdit ederek kamuoyu baskısı yaratarak sonuç elde edemedi. Böyle bir konuda sonuç almak zaten mümkün değil çünkü bu zaten “ileriye giden yol” olacaktır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir