Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hükümette değişiklikler olabilir

Euronews Türkçe’nin AK Parti kaynaklarından edindiği kulis bilgilerine göre, genel merkezde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın mevcut görevinden alınarak Gençlik ve Spor Bakanı olarak atanması tartışılıyor.

REKLAM

Arnavutluk-Sırbistan ziyaretinden dönen uçakta gazetecilerin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) cumartesi günü ilçe kurultaylarıyla başlayan kongre sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı gelişmeler olabilir” dedi. Başkan yardımcılarında ve kabinedeki değişiklikler.”

Erdoğan’ın önümüzdeki yıl Nisan ayında yapılacak büyük AK Parti kongresinde hem “cumhurbaşkan yardımcılığı” hem de “kabine”de değişiklik olabileceğini söylemesi, kabineye bir başkan yardımcısı ismin atanması ihtimalini gündeme getirdi. .

Euronews Türkçe’nin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kaynaklarından edindiği kulis bilgilerine göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın atanacağı söyleniyor.

Kulislerden edinilen bilgiye göre Hamza Dağ’ın uzun süredir Gençlik ve Spor Bakanı olarak atanmayı beklediği belirtildi.

Son olarak Temmuz ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Mehmet Özhaseki ihraç edildi ve yerine Murat Kurum getirildi.

Aynı dönemde İstanbul eski İl Sağlık Müdürü Prof.’un yerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca getirildi. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi.

Bahçeli ve DEM partisi üyeleri el sıkışıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Eşitlik ve Halkların Demokrasi Partisi (DEM Parti) kürsüleriyle tokalaşmasına ilişkin konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Sayın Bahçeli’nin attığı bu adım bir kenara bırakılamaz. “

“Umudumuz, gelecekte bu adımları atanların sayısının artmasıdır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu adımları atanların sayısı arttıkça, yeni Anayasa konusunda toplumsal uzlaşı zeminini genişletebileceğimizi umuyoruz.” . “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir