Göz renginize dikkat edin! Bazı hastalıkların habercisi olduğu ortaya çıktı.

Aynada göz renginize bir kez daha bakmak isteyebilirsiniz çünkü son zamanlarda yapılan araştırmalar, göz rengimizin gelecekte yaşayabileceğimiz olası göz hastalıklarının habercisi olduğunu ortaya koydu. “Gözler kalbin aynasıdır” sözü hayat buldu. Çünkü gözümüzün arkasındaki damar yapısı artık bize kalbimizin sağlığı hakkında bilgi verebilecek.

“Gözlerinden anlıyorum”

Göz rengi ve damar yapısı hastalığın göstergesidir. Hastalık başlamadan önce gözleriniz tarafından tespit edilebilir. ATV Ana Haber'in aktardığı araştırmaya göre, yeşil ve mavi gözlerde retina kanseri ve kireçlenme riski, kahverengi veya koyu gözlü kişilerde ise katarakt veya kornea nakli reddi oranı daha fazla. Sadece göz rengi değil, gözlerin arkasındaki damar ağı da kalp sağlığımız hakkında ipuçları veriyor.

GÖZ RENKLERİNE GÖRE HASTALIĞIN ANALİZİ

iStock-1189362136

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Sevil Karaman: “Işık hassasiyeti, gözün arka kısmına giren ışığın artması nedeniyle görme merkezini etkileyen hastalıklar, mavi gözlü ve açık gözlü hastalarda biraz daha sık görülüyor. Peki bunlar kahverengi gözlü kişiler şanslı mı? Aslında onların da sorunları var, kahverengi gözler daha fazla pigment anlamına geliyor.” Bu, daha fazla pigment içeren bazı spesifik göz tansiyonu hastalıklarının olduğu anlamına gelir. Göz arkasındaki damarların çapı, sertliği ve boyutu ölçülerek riskler hesaplanabilir.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir