İzmir Torbalı'da patlama anına tanık olun: “Deprem oldu sandım” – Son Dakika Türkiye Haberleri

Görgü tanıkları, İzmir'in Torbalı ilçesinde bir pastanenin zemin katında sanayi tipi borunun patlaması sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği, 57 kişinin de yaralandığı kazayı anlattı.

Bölgedeki tüccarlardan Doğukan Demir, “İçeride oturuyorduk. Bir anda bir patlama sesi duyduk. Böyle bir başlangıç ​​olduğu için önce deprem sandım. Sonra dışarı çıktım. Yoğun bir kalabalık vardı. İleri gittim. Yolda yatan bir abla vardı. Biraz daha ileri gittim. Yardımcı olabilecek bir şey var mı? “Ben de orada küçük bir kız gördüm. Cumartesi ve Pazar günleri yoğunluk yaşanıyor. Ekipler kazadan 10-15 dakika sonra geldi.” dedi.

Kaza sırasında bölgede bulunan Birsoy Ocak, şunları söyledi: “Markete gidiyordum. Yoldan geçmedim. Pazar meydanında indiğimizde 25 dakika sonra bir patlama sesi duyuldu. -30 dakika. Pazar meydanından rahatlıkla duyuldu. Olayı öğrenmek için insanları buraya çağırdık. Bir pastanenin yakınında patlama olduğunu söylediler. böyle bir felaket. “dedi.

ÖDEN: “BU İŞYERLERİNDE KONTROL EKSİK”

Kazanın ardından bölgeye gelen DİSK'e bağlı Gıda-İş sendikası genel sekreteri Ufuk Tan Öden, yaptığı açıklamada, yetkililerin iş yeri güvenliği konusunda önlem alması gerektiğini vurguladı. “Son dönemde Beşiktaş'ta iş yeri tadilatı sırasında 26 işçi hayatını kaybetti. Bu işyerlerinde ciddi bir denetim eksikliğinin olduğuna inanıyoruz. İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadığı sürece bu tür ölümlerle sürekli karşılaşacağız gibi görünüyor.” dedi.

Kontrolsüzlüğün ve gerekli önlemlerin alınmamasının bedelini işçilerin canlarıyla ödediğini belirten Öden, şöyle konuştu: “Burada camları patlamayan, cephesi zarar görmeyen hemen hemen hiçbir binanın olmadığını görüyoruz. Hasar gören o kadar çok araç var ki Gıda-İş Sendikası olarak buradaki tedbirlerin mutlaka arttırılması ve denetimlerin yoğun bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, “Bu ölümlerin, patlamaların ve kazaların ancak bu şekilde önlenebileceğini düşünüyoruz.” “Bu konuda hassasiyete ihtiyaç var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir