Kuzey Kore, Güney Kore sınır kentlerine balon atığı gönderdi – Son Dakika Dünya Haberleri

Reuters

Kuzey Kore, Güney Kore'nin iki sınır şehrine propaganda broşürleri ve çöp içeren 90 balon gönderdi. Seul yönetimi vatandaşlara dikkatli olmaları ve kapalı alanlarda kalmaları çağrısında bulundu.

Güney Kore ordusu çarşamba günü vatandaşları beyaz balonlara ve onlara iliştirilen plastik poşetlere “kirli atık ve çöp içerdikleri” gerekçesiyle dokunmamaları konusunda uyardı.

Gyeonggi ve Gangwon eyaletlerinde bulunan balonlar yetkililer tarafından analiz ediliyor.

Kuzey Kore ve Güney Kore, 1950'lerdeki Kore Savaşı'ndan bu yana propaganda kampanyalarında balon kullanıyor.

Kuzey Kore'nin savunma bakan yardımcısı devlete şunları söyledi: “Yakında Güney Kore'nin sınır bölgelerine ve iç bölgelerine çöp ve kir yığınları dağılacak ve bunları ortadan kaldırmak için ne kadar çaba gösterilmesi gerektiğine dair ilk elden deneyim olacak.” Pazar günü medya Kim Kang Il.

Salı günü, Güney Koreli yetkililer vatandaşlardan Seul'ün kuzeyinde ve sınır bölgesinde yaşayanlar için açık hava faaliyetlerinden kaçınmalarını istedi.

Ayrıca halktan “tanımlanamayan bir nesneyi” görmeleri halinde en yakın askeri üs veya polis karakoluna bildirmeleri istendi.

GÜNEY KORE ORDUSU
Plastik poşetler Güney Koreli yetkililer tarafından analiz ediliyor

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, içinde tuvalet kağıdı, toprak ve pillerin bulunduğu, yarı saydam beyaz balonlara iple bağlanmış çantalar görülüyor.

Bu fotoğraflardan bazılarında polis ve askerler de yer alıyor.

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı, “düşen balonlardan bazılarının koyu rengi ve kokusu nedeniyle dışkıya benzeyen şeyler taşıdığını” bildirdi.

Güney Kore ordusu, eylemin “uluslararası hukukun açık bir ihlali” olduğunu söyledi ve kınadı.

Ordu şunları söyledi: “Halkımızın güvenliği ciddi şekilde tehdit altındadır. Balonlar yüzünden olacaklardan tamamen Kuzey Kore sorumludur. Kuzey Kore'yi bu zalimce ve insanlık dışı eylemi derhal durdurması konusunda sert bir şekilde uyarıyoruz” dedi.

Bu ayın başlarında, Güney Kore merkezli bir aktivist grup, sınıra Pyongyang karşıtı broşürler, Kore pop müziği ve müzik videoları içeren USB bellekler içeren 20 balon gönderdiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir