Mansur Yavaş, WhatsApp mesajını açıkladı ve sert oldu: Lütfen sorun! Biz gerçekten tuhafız

ABB Başkanı Yavaş, Ankara’nın Beypazarı İlçesi’nde bu yıl 27’ncisi düzenlenen “Uluslararası Beypazarı Festivali”ne katıldı. Yavaş, festival öncesinde Beypazarı Belediyesi’ni ziyaret etti. Yavaş, Ankara’da CHP’li belediye başkanlarıyla bir araya geldi ve daha sonra belediye başkanları ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“MÜDÜR MUHTEŞEM ONU KENDİ TEMİZLEYECEKTİR”

Okullara verilen hijyen ve temizlik desteğine değinen Yavaş, şunları söyledi:

“Okul müdürlerinden bir açıklama yok ama mesela bugün Keçiören’de bir okulun ikinci katı temizlenirken yetkililer gelip ‘burayı hemen terk edin’ dediler. İki kere temizlendi. Bir kat kirli kaldı. Sanırım okul müdürü orayı kendisi temizleyecek. Yani onu kimin aradığını, kimin müdahale ettiğini bilmiyorum. 2019 yılından itibaren Milli Eğitim ve okulların tüm taleplerini anında yerine getirdik. Zaman zaman bu taleplerin büyük olduğu durumlarda İl Milli Eğitim aracılığıyla bize talep gelmesini istiyoruz ancak talep asla gelmiyor ama bu arada okul müdürleri ve veliler de oradaki fiziki şartlardan yoğun bir şekilde şikayetçi oluyor ve bizden talepte bulunmamızı istiyorlar. Bu yerleri bir an önce düzeltin. 2019 yılından bu yana 154 milyon liralık destek sağladık. Yani bunlar genellikle okul müdürlerinin kendisi tarafından talep ediliyor.

“İSTEDİĞİMİZ OKULLARA HEMEN ÇIKTIK”

Artık basında son dönemde okullardaki kirlilik ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın personel temin edememesi konuşulurken, okulların açılacağı tarih belli oldu. Eğer sağlanacaksa okullar açılmadan sağlanması gerekiyordu. Bunu sağlamak mümkün olmadı ve televizyon okullardaki pislikleri gösterince hemen müdahale edip telefon ettik. Bunu isteyen okullara, böylece kimse bunu yapmaya zorlanmaz. Talep eden okullara hijyen malzemelerini formu doldurmaları karşılığında sağlayacağımızı söyledik. Aynı zamanda ertesi gün talebin yoğun olduğunu görünce, temizlik yapmamızı isteyen okullar olursa buna katkıda bulunacağımızı söyledik.

413541_ANKARA-BÜYÜKŞEHİR-BELEDİYE-BAŞKAN-ADAM

“BİZE YAPTIRMADIKLARINI ŞİMDİ TEMİZLİĞİ KENDİLERİ YAPACAKLAR”

Bunu bir kötü niyet belirtisi ya da siyasi bir şey olarak yorumlamanın hiçbir anlamı yok. Çünkü orada küçük çocuklar eğitim görüyor. Vücutları daha hassastır. Mikroplardan, kirden ve kirden arındırılmaları gerekir. Bu amaçla bu kez ikinci gün temizlik isteyen okullardan form doldurmalarını istedik ve bunun sonucunda 925 okula hijyen talebi geldi. Şu ana kadar 232 tanesini sağladık, geri kalanını da bu hafta sonuna kadar vereceğiz. Ama onlar için de yaklaşık 723 okul var. Eğer arayıp ‘biz istemiyoruz’ derlerse bu onların sorumluluğundadır ya da kendileri sağlayabilirler. Şu ana kadar 271 okulun temizliğe ihtiyacı var. Ama dün 106 kişi vardı, bugün 113 kişi ‘istmiyoruz’ dedi. Sanırım okul müdürleri burayı kendileri temizleyecekler. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Çünkü muhtemelen hiçbir müdür bu çocukların pis bir okula gitmesini istemez. Muhtemelen bize izin vermedikleri için şu anda orayı temizliyorlar. Şu ana kadar 48 okulu temizledik. Bunlardan 22’si cumartesi. Bugün 26 okul tamamlanacak. Bunun sonucunda 48 okulda 30 bin çocuk tertemiz okullara gidecek. Başkalarına iyi şanslar diyorum. Milli eğitim bunları kendi başına temizleyebiliyorsa, bir an önce temizlesin ve görevinize dönsün.

“İNSANLARI ŞAŞIRTIYOR”

Buradaki engeller gerçekten şaşırtıcı. Biz aynı zamanda bir kamu kurumuyuz. Milli Eğitim Bakanlığı da bir kamu kurumudur. Elbette her zaman karşılıklı destek alacağız. Halihazırda birçok üniversite ve okulda protokolleri hayata geçiriyoruz. Yani daha önce yapmadığımız bir şey değil. Ancak dediğim gibi okul zeminlerinin temizliği ve asfalt yapımı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir tek yazı bile almadık. Aslında okul müdürlerinin isteği üzerine gidiyoruz.

413542_ANKARA-BÜYÜKŞEHİR-BELEDİYE-BAŞKAN-ADAM

WHATSAPP MESAJINI GÖSTERDİ: OKUL MÜDÜRÜNE BUNU SORUN

Şimdi şöyle bir mesaj gönderdiler. Öğrenci velileri özellikle yarın okula gittiklerinde kirli bir okulla karşılaşırlarsa okul müdüründen bilgi almalıdır. “Belediyeden hiçbir şey istemeyin” diyor. Zehirli yiyecek ya da buna benzer bir şey vermiyoruz. Temizlik malzemeleri sağlıyoruz. Okulların temizliğini de hedefliyoruz. Böyle bir olayın bu kadar çok ülkenin gündemine girmesini gerçekten tuhaf buluyoruz. Tüm kurumlarla işbirliğine hazırız. Yeter ki çocuklar iyi bir eğitim alsınlar.”Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir