Mikroplastiklerin yayılması önlenemez! İnsan penisinde tespit edildi! – En son hayat haberleri

Bilim insanları ilk kez insan penisinde mikroplastik buldu. Miami Üniversitesi'nde yürütülen bu çalışma, erektil disfonksiyonu (ED) tedavi etmek için ameliyat edilen beş erkekten alınan penis dokusu örneklerini inceledi. Bu numunelerde en yaygın olanları polietilen tereftalat (PET) ve polipropilen (PP) olmak üzere yedi farklı türde mikroplastik tespit edildi.

SAĞLIĞINIZI OLUMSUZ ETKİLER

Penis dokusunda bulunan mikroplastikler hücrelere ve dokulara sızabilir ve sağlık açısından olumsuz etkilere neden olabilir. Araştırma ekibi, bu parçacıkların erektil disfonksiyonla olası bağlantılarını araştırmak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ayrıca bu keşfin, insan organlarında mikroplastiklerin varlığını vurgulayarak daha fazla araştırmayı teşvik etmesi umulmaktadır.

ÖNLEMLER ALINMALI

Mikroplastiklerin vücuttaki yaygınlığını anlamak, tüketicilerin plastik kap ve şişe kullanımlarını yeniden düşünmelerini gerektiriyor. Uzmanlar, plastik şişe ve kaplardaki yiyecek ve içeceklerin tüketiminin sınırlandırılmasını ve alternatif malzemelerin kullanılmasını öneriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir