Ortadoğu'da yeni kriz, hedefteki ülke: İsrail açıkladı: 'Saldırı planı onaylandı'

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Kuzey Komutanı Tümgeneral Ori Gordin ile operasyon dairesi başkanı Tümgeneral Oded Basyuk'un olası bir operasyon planına onay verdiği bildirildi. Lübnan'a saldırı.

“HAZIRLIKLAR ARTIRILACAK”

Açıklamada ayrıca Gordin ve Basyuk'un durum değerlendirmesi sonucunda sahadaki birliklerin hazırlıklarının artırılarak sürdürülmesine karar verildiği belirtildi.

ÖLÜM SAYISI 346'YA YÜKSELDİ

Öte yandan İran destekli Hizbullah hareketi de yaptığı açıklamada, Güney Lübnan'daki çatışmalarda İsrail'in kayıplarına değindi.

Açıklamada, İsrail saldırısında Hasan Muhammed Ali Saab, Hasan Yusuf Ahmed, Cihad Ahmed Hayek ve Vehbi Muhammed İbrahim isimli Hizbullah üyelerinin öldürüldüğü kaydedildi.

İsrail ile yaşanan çatışmalarda öldürülen Hizbullah üyelerinin sayısı 8 Ekim 2023'ten bu yana 346'ya yükseldi.

Ancak Lübnan'ın resmi ajansı NNA'ya göre İsrail ordusu, Lübnan sınırında yer alan Kfarkilla ve Adaysa kentlerinin çevresini fosfor bombalarıyla vurdu.

MAVİ HATTA GERİLİM

İsrail ile Lübnan arasındaki “Mavi Hat” olarak adlandırılan sınır hattında son haftalarda gerginlikler arttı.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, “Lübnan'daki Hizbullah'ın 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 5.000'den fazla roket, tanksavar mermisi ve İHA ateşlediğini” bildirdi.

Hagari, “Hizbullah'ın artan saldırıları bizi daha geniş bir gerilimin eşiğine getiriyor. Bu, Lübnan ve bölge için yıkıcı sonuçlar doğurabilecek bir gerilim” dedi. Şu ifadeleri kullandı.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah'ıyla savaşıyor. Çatışmalarda 341 Hizbullah üyesi, 63 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad üyesi, 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü bildirildi.

Kaynak: AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kırmızı-turuncu kategorideydiler… Nötralize edildilerKırmızı-turuncu kategorideydiler… Nötralize edildiler
Bunun üzerine polise isyan etti: 'Sen insan değilsin!  Tanrı size nasıl yapılacağını bildiği gibi yapsın.Bunun üzerine polise isyan etti: 'Siz insan değilsiniz! Tanrı sana bildiği gibi davransın.”
Fotoğrafları paylaşıp tehdit ettiler: Daha büyüğü geliyor!Fotoğrafları paylaşıp tehdit ettiler: Daha büyüğü geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir