SON HABERLER | İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti! Enkaza ulaşıldı, düşen helikopterden ilk görüntü

Son dakika haberi: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'yi taşıyan uçak dün düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtirken, arama kurtarma çalışmaları için Türkiye'den İran'a ekipler gönderildi. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Akıncı İHA da İran sınırını geçerek arama çalışmalarına katılırken, bu sabah enkaz alanına ulaşıldı.

BATIĞA SABAH SAATLERDE BULUNDU

İran devlet televizyonu haberinde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazının yerinin belirlendiği belirtildi. Haberde, termal cihazlarla yapılan ilk testlerde herhangi bir yaşam belirtisine rastlanmadığı, helikopterde bulunanların tamamının ölebileceği belirtildi.

AA-20240520-34621868-34621867-AKINCI_IHANIN_TESPITLERININ_ARDAN_IRAN_KIZILAYI_REIİSİN_HELIKOPTERININ_FOUND_ANnunciato

İRAN CUMHURBAŞKANI ÖLDÜ

Reuters'e konuşan İranlı yetkili, İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Thumbs_b_c_327600dbddd7db6b814d8f49cbf4c4c8

BATIĞIN İLK FOTOĞRAFI

hfgjfj

KAZA NEDENİ AÇIK

İran devlet televizyonunun haberine göre; İran cumhurbaşkanını taşıyan helikopter olumsuz hava koşulları nedeniyle düştü.

Thumbs_b_c_1376a087cf2a30448a086aee6c92b632
Kazada Dışişleri Bakanı Emir Abdullahian da hayatını kaybetti.

Hamaney: HİÇBİR KESİNTİ OLMAYACAK

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran'ın başkenti Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının aileleriyle yaptığı görüşmede, dün yaşanan olay haberini aldıktan sonra şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve onların Onunla birlikte milletimizi affedeceğiz, “İran halkının endişelenmesine gerek yok, ülke işlerinde bir karışıklık olmayacak” dedi.

İBRAHİM RESİ KİMDİR?

14 Aralık 1960'da Meşhet şehrinin Noğan semtinde doğan İbrahim Reisi, ilkokulu Noğan'daki Cevadiye İlköğretim Okulu'nda tamamladı ve eğitimine Meşhet'teki Nevvab İlmiye Medresesi'nde devam etti. Kısa bir süre Nevvab İlmiye Medresesi'nde eğitim gören İbrahim Reisi, dini eğitimini Ayetullah Seyyid Muhammed Musevinejad medresesinde sürdürdü. Ortaokulda Ayetullah Musevinijad ile başlayan öğretmen-öğrenci ilişkisi Ayetullah Musevinijad'ın vefatına kadar devam etti.

İbrahim Reisi, Ayetullah Musevinejad'ın tavsiyesi üzerine Kum şehrinde Ayetullah Burucerdi Medresesi'nde din eğitimine devam etti. Onun yargı ve hukuka dair vizyonunun temelini Usul-ı Fıkıh'ı aldığı Ayetullah Şeyh Ali Mervi şekillendirmiştir. kurs.

Kısa bir süre Tahran Şehit Mutahheri Lisesi'nde eğitim gören İbrahim Reisi, daha sonra Huzistan vilayeti Mescid-i Süleyman şehrinde Marksist gruplara karşı mücadele etmek üzere Ayetullah Humeyni'nin Mescid-i Süleyman'daki temsilcisi Şeyh Hadi Mervi'nin asistanı olarak görev yaptı. Mescid-i Süleyman şehrinde görevini tamamladıktan sonra Horasan vilayetine dönen İbrahim Reisi, Şehrud şehrinde “0-2 Siyasi İdeolojik Eğitim Karargâh Dergisi” adlı ideolojik eğitim merkezini kurdu, dönemin İnkılâp Başsavcısının talebi üzerine Tahran'a taşındı. Ayetullah Ali Kudusi. 1980'de Kereç şehrinin başsavcısı oldu.

Bu görevi 1 yıl sürdürdükten sonra 1981 yılında Hemedan şehri başsavcısı olarak da görev yapan 20 yaşındaki İbrahim Reisi, aynı anda hem Hemedan şehri hem de Kereç başsavcısı oldu. İbrahim Reisi, 1985'te Tahran Başsavcı Yardımcısı, 1989'da Tahran Başsavcısı, 1995'te Teftiş Kurumu Başkanı, 2005'te Yargı Birinci Başkan Yardımcısı, 2006'da Ruhban Sınıfı Özel Mahkemesi Başsavcısı ve Başsavcı oldu. Görevlerinin yanı sıra 4. ve 5. Dönem Uzmanlar Meclisi Üyeliği ve İyilik Emrinin Yeniden Dirilişi ve Kötülüğün Yasaklanması Karargahı Sekreterliği yaptı.

Din eğitiminin yanı sıra sivil eğitimini Şehit Mutahhari Üniversitesi Hukuk Bölümü'nde sürdüren İbrahim Reisi, bu üniversiteden doktora derecesiyle mezun olduktan sonra Şehit Mutahhari Üniversitesi, İmam Sadık Üniversitesi ve Nevvab Yüksek İlmiye Medresesi'nde öğretmenlik yapmaya başladı.

İran'da 18 Haziran 2021'de yapılan seçimlerde muhafazakar aday olarak seçimlere girdi. İran'da yargının başında bulunan İbrahim Reisi, 28 milyon 600 bin oydan 17 milyon 800 bin oy alarak seçimleri kazandı. .Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bursa'da üzücü kaza!  Hava almak için çıktığı balkondan düştü.Bursa'da üzücü kaza! Hava almak için çıktığı balkondan düştü.
Bayrampaşa AVM'de korkunç kaza!  Yemek alanından atladıBayrampaşa AVM'de korkunç kaza! Yemek alanından atladı
Şırnak'ta dehşet!  Birlikte yaşadığı kadını kıskançlık yüzünden bıçaklayarak öldürdü.Şırnak'ta dehşet! Birlikte yaşadığı kadını kıskançlık yüzünden bıçaklayarak öldürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir