11 Ayın Sultanı Ramazan ayında bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Kartepe camilerinden dualar semaya yükseldi – GÜNDEM

Ramazan ayı boyunca kutlanan Kadir Gecesi'nde Kartepe'deki tüm camiler doldu taştı.

Kadir Gecesi programı Kartepe Belediyesi ve İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Suadiye Merkez Camisi'nde düzenlendi. Kadir Gecesi programına Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan da katıldı.

ENDERUN TERAVİH YÖNTEMİ

Enderun usulü teravih namazının kılındığı Kadir gecesinde, Pertevniyal Valide Sultan Camii İmam Hatipleri İhsan Kacır, Rahmi Aydın, Laleli Hatip Camii İmamı Şaban Calayoğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Kursu I.HL Kur'an-ı Kerim öğretmeni Musa Çetintaş ve Caminin Valide-i İmamı Cedid Hatip ve Doğan Temiz, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okudu.

ARINMA GECESİ

Programda konuşan ilçe müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan, şunları söyledi: “Bu geceyi diğer gecelerden ayıran en önemli özelliklerden biri, Allah'ın insanlığa hayat rehberi olarak gönderdiği Kur'an-ı Kerim'in bu gece indirilmiş olmasıdır. Rabbimiz şöyle buyurdu: “Biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesinde indirdik.” Ayette bildirildiği gibi bu gece, yeryüzünün, müminlerin kalplerine şifa, insanlığa hidayet, hakikat ve hikmet kaynağı olarak gönderilen vahiy ile karşılaştığı gecedir. “Rabbimizin sonsuz rahmetinin yeryüzünü sardığı bin aydan daha değerli gecede, bir daha aynı hatalara düşmeme kararlılığı ve bilinciyle tüm günahlarımıza tövbe edelim ve af dileyelim”, belirtti. .

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kadir Gecesi programının ardından şunları söyledi: “Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu ve sonsuz hikmetlerle dolu Kadir Gecesi vesilesiyle, mübarek bir gece geçirdik. Suadiye Merkez Camii'nde hemşehrilerimizle birlikteyiz. Rabbim hepimize Ramazan ayının bereketini ve Kadir Gecesinin mağfiretini nasip etsin. “Tüm ibadet ve dualarımızın kabul olmasını temenni ediyor, Leyle-i Miraç'ın birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir