Muğla'da “engelsiz plaj” sayısı 23'e çıktı – Son Dakika Türkiye, Cumhuriyet'in Ege Haberleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Akmaz ve Büyüksamanlık halk plajlarını engelsiz hale getirerek il genelindeki “engelsiz plaj” sayısını 21'den 23'e çıkardı. 1.480 kilometrelik kıyı şeridiyle Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip olan Muğla'da, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından her kesimden vatandaşın denizde yüzebilmesi amacıyla 2016 yılında hayata geçirilen Engelsiz Plajlar projesi yaygınlaşmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların rahatça yüzebilmesi amacıyla özel olarak hayata geçirdiği proje kapsamında şu ana kadar 8 ilçede 23 engelsiz plaj kurdu. Fethiye Akmaz ve Büyüksamanlık halk plajları engelsiz hale getirilerek kentte 21 olan engelsiz plaj sayısı 23'e çıkarıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Plajlar projesiyle yaz aylarında denize girmek isteyen engellilere evlerinden plajlara kadar Engelli Ulaşım araçları ve uzman kadrosuyla eşlik ediyor. Yüzmek isteyen her türlü engelli vatandaşımız engelsiz plajlardan faydalanabiliyor. Engelsiz plajların kurulumu her yıl büyükşehir ekipleri tarafından yapılıyor. Yürüme platformları, özel şezlonglar ve özel kabinlerin yer aldığı plajlarda engelli vatandaşlar aileleriyle birlikte keyifli dakikalar geçiriyor.

ULUSLARARASI ÖDÜL ALDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Engelsiz Plajlar projesi, dünyanın en iyi beş tasarım yarışması arasında yer alan ve Seul Tasarım Vakfı tarafından 2022 yılında üçüncüsü düzenlenen “İnsan Kent Tasarımı” ödüllerinde “onurlu” ödül kazandı. Proje, 22 ülkeden 100'ün üzerinde uluslararası aday arasından onur ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir