Muhalefet partisi sigarayı tamamen yasaklama sözü verdi – Son Dakika Dünya Haberleri

İngiltere'de muhalefet İşçi partisi4 Temmuz seçimini kazanması halinde yeni neslin yasal olarak sigara satın almasını engelleyeceğini açıkladı.

Başbakan Rishi SunakDünyada ilk olacak, 15 yaşın altındaki çocukların sigara almasını yasaklayan sert bir yasayı hayata geçirmek istedi ancak bunu seçimden önce uygulamaya koyamadı.

Seçimden önce yapılan kamuoyu yoklamalarında partisi açık ara önde olan İşçi Partisi'nin lideri Keir StarmerPlanlanan hedeflerini Perşembe günü açıklayarak siyasi ve ekonomik istikrarı sağlama ve sağlık koşullarını iyileştirme sözü verdi.

Keir Starmer, “'En büyük katillerle' mücadele etmek ve insanların daha uzun, daha sağlıklı yaşamalarına yardımcı olmak için önleyici halk sağlığı önlemleri almalıyız. Sigarayla başlayalım.” diyerek partisinin tutumunu ortaya koydu.

Starmer, açıklamasına şöyle devam etti: “İşçi Partisi, gelecek neslin hiçbir zaman yasal olarak sigara satın alamamasını sağlayacak. İşçi Partisi, gelecek neslin nikotin bağımlısı olmasını engellemek amacıyla e-sigaraların çocuklara hitap edecek şekilde markalanmasını ve reklamının yapılmasını yasaklayacak.” Sözleriyle nikotin içeren tüm ürünleri hedef aldı.

YENİ ZELANDA HUKUKUNU HATIRLADI

Britanya İşçi Partisi'nin planı bize Yeni Zelanda'nın sigara ve nikotin içeren ürünleri hedef alan sigara karşıtı yasasını hatırlattı.

Dumansız Ortamlar ve Düzenlemeye Tabi Tütün Ürünleri Değişiklik Yasası Yeni Zelanda 2025 yılına kadar dumansız bir ülke olmayı hedefliyor.

Yeni Zelanda'nın sigara karşıtı önlemleri arasında 1 Ocak 2009'dan sonra doğan kişilere tütün satışının yasaklanması, tütün satabilecek perakendeci sayısının maksimum 600 ile sınırlandırılması ve sigaradaki nikotin seviyesinin düşürülmesi yer alıyor.

Mevzuat, özellikle yerli Maori popülasyonları için adil sağlık sonuçlarını hedefleyerek ülkedeki sigara içme oranlarını önemli ölçüde azaltmayı amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir