Ukrayna'dan destek istedi: Aksi takdirde savaş kapımıza gelir – Son Dakika Dünya Haberleri

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, NATO dışişleri bakanları toplantısı için bulunduğu Brüksel'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya verilen desteğin sürdürülmesinin önemini vurguladı ve şunları söyledi: “Ukrayna'ya verilen destek devam etmezse kendini savunmaya devam edemeyecek. O zaman Rusya bu savaşı Avrupa sınırlarına, NATO sınırlarımıza doğru sürdürmekle tehdit ediyor.” dedi.

Baerbock, Ukrayna'nın (Avrupa) özgürlüğünü savunmaya devam edememesi durumunda, Berlin ve Avrupa Birliği'nin (AB) merkezi Brüksel'e sekiz saat içinde gelecek bir savaş tehdidinin ortaya çıkacağını vurguladı. “Bu nedenle, özellikle NATO'nun 75. kuruluş yıldönümünde, yalnızca savunma ittifakı olarak değil, özgürlüğümüzü ve barışımızı garanti altına alan bir ittifak olarak Ukrayna'ya desteğimizi artırmak mutlak çıkarımızadır.” dedi.

Baerbock, Rusya'nın Avrupa'ya karşı hibrit bir savaş yürüttüğünü de savundu ve şunları söyledi:

“Bu durum özellikle Moldova ve Baltık ülkeleri gibi ülkeleri etkiledi. Geçmişte bu saldırıların Almanya'ya karşı da dezenformasyon ve siber saldırı amaçlı yapıldığını görebiliyoruz, bu nedenle artık daha dikkatli olmamız ve daha dikkatli olmamız gerekiyor. Kendimizi bu savaş melezinden, dezenformasyon ve siber saldırılar da dahil olmak üzere çeşitli düzeylerde korumak. Bu, saldırılardan korunmak anlamına geliyor.”

Baerbock, NATO'nun sadece güvenlik ve barış için değil, demokrasi için de en iyi koruyucu kalkan olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir