Almanya'dan TikTok kararı: 'Dans etmeyeceğim, söz veriyorum' – Son Dakika Dünya Haberleri

Federal hükümet sözcüsünün yazılı açıklamasında Basın ve Enformasyon Dairesi (BPA), TikTok platformunu ve diğer sosyal medya kanallarını açtı. “@TeamFederal Şansölye” Hesabından günlük devlet faaliyetlerini paylaşacağı belirtildi.

Açıklamada, BPA'nın bu hesapla siyaset hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sosyal medya üzerinden bilgi alışverişinde bulunmak isteyen vatandaşlar için bilgi yelpazesini genişletmek istediğinin altı çiziliyor.

Öncelikle genç kullanıcıların ilgisini çekmek amacıyla açılan TikTok hesabında Federal Şansölye Olaf Scholz'un çalışmaları ve hükümet politikasına ilişkin bilgilerin yanı sıra yorum, soru ve önerilerin yer alacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola gibi kişilerin yakın zamanda kendi TikTok kanallarını açtığı da hatırlatıldı.

Almanya Başbakanı Scholz, sosyal medya platformu X üzerinden TikTok etiketiyle bir açıklama yayınladı: “Dans etmiyorum. Söz veriyorum.” Paylaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir