CHP Torun Milletvekili: AKP'nin Ordu'daki Ulubey Belediyesi kazı adı altında kaçak madencilik yapıyor – Son Dakika Türkiye Haberleri

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, memleketi Ordu'daki AKP'li belediyenin, Ulubey merkez Karakoca ilçesinde futbol sahası yakınındaki orman arazisinde kazı çalışması başlattığını kaydederek, şu iddialarda bulundu:

“Burada suni çim saha, yatakhane ve kapalı spor salonu var. Ama şimdi kazı çalışmaları başladı. 'Yine kapalı spor salonu yapacağız, rekreasyon alanı yapacağız' diyor. Bu çalışmada bizi hayrete düşüren bir olayla karşılaştık. Bentonit, madenin bulunduğu toprağın orman statüsünde olması nedeniyle kedi kumu üretiminde kullanılan ekonomik değeri olan bir hammaddedir. ve burada maden açılmasının mümkün olmadığını belirten Ulubey Belediyesi, buranın rekreasyon alanı olacağını beyan ederek, adı altında kamyonlara yüklenen bentonit adı verilen rekreasyon alanı inşaatı için Orman Müdürlüğü'nden izin alır. Fatsa'da kedi kumu fabrikasında kazı çalışmaları Ulubey Belediye Başkanı'na ne olduğu sorulduğunda, söz konusu bölgeye spor salonu yapılacağını söylüyor. Ancak spor salonunun inşası için büyükşehir belediyesine herhangi bir başvuru yapılmamış ve spor salonuna ilişkin herhangi bir plan hazırlanmamıştır. Kazı belediye araçlarıyla değil, kedi kumu fabrikasına ait kamyonlarla yapılıyor. Ayrıca o bölgede halihazırda kapalı spor salonu da mevcut. “Elimizde tamamı usulsüz ve yasa dışı olan işlemlerin fotoğrafları ve video görüntüleri var.”

“ŞEHRİN MERKEZİNDE GÖZLE GÖRÜNEN KAYITSIZ BİR TİCARİ FAALİYET GERÇEKLEŞTİRİYOR”

Seyit Torun, şöyle konuştu: “Konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na soru önergesi sunduk. Aynı zamanda Ulubey'de ciddi bir şehircilik suçunun işlendiğini de buradan bildirmek istiyoruz. Ulubey, kazı adı altında kaçak madencilik faaliyetleri yürütüyor, şehrin göbeğinde Ulubey Belediyesi ortada.” “Kayıt dışı iş yapıyorsanız, Ulubey'in gönlündeki bu yara onarılamaz hale gelmeden acil önlem alın. Bu hatadan uzaklaşın, belediye babanızın çöplüğü değildir.”

BAKANLIĞA SORULAR

Torun, Bakan Özhaseki'nin yanıt talebiyle TBMM'ye sunduğu öneride şunları söyledi: “Ulubey Belediyesi'nin bölgede inşaatına başlayacağını iddia ettiği spor salonuna ilişkin başvurunun planlarını ve detaylarını paylaşabilir misiniz? Ulubey Belediyesi'nin söz konusu alanda rekreasyon alanı inşa etmek için Orman Müdürlüğü'nden izin aldığını belirterek, “Söz konusu kazı çalışmalarının gerekliliği ve amacına ilişkin resmi bir belge var mı? Kazı çalışmaları neden kedi kumu fabrikasına ait araçlarla yapılıyor?” soruları soruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir