Çin'de gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş devam ediyor – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Ulusal İstatistik Bürosu (UIB), Mayıs 2024 ve yılın ilk 4 ayına ait sanayi üretimi, perakende satış, sabit sermaye yatırımı ve işsizlik verilerinden oluşan veri setini yayınladı.

Mayıs ayı verileri, ilk iki aydaki toparlanmanın ardından sonraki iki ayda da soğuma işaretlerinin devam ettiğini gösterdi. Sanayi üretimi ve perakende satışlar pozitif katkı sağlarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş sabit sermaye yatırımlarını sınırlamaya devam etti.

GAYRİMENKUL YATIRIMLARINDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Altyapı, gayrimenkul, makine ve teçhizat harcamalarını içeren sabit sermaye yatırımları ilk 5 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artış gösterse de, ilk 4 ayda yüzde 4,2 ve ilk 4 ayda yüzde 4,5 olan artışın gerisinde kaldı. ikinci çeyrek. ilk çeyrek.

Sabit sermaye yatırımlarından altyapı yatırımları yüzde 5,7, imalat yatırımları yüzde 9,6 artarken, gayrimenkul yatırımları yüzde 10,1 oranında azalmaya devam etti.

Gayrimenkul yatırımları hariç, sabit sermaye yatırımları ilk 5 ayda %8,6 oranında artarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş genel yatırımları aşağı çekmeye devam ediyor.

Gayrimenkul satışları ilk 5 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzölçümü itibarıyla yüzde 20,3, satış değeri açısından ise yüzde 27,9 azaldı.

Her ne kadar hükümet geçen ay tamamlanmış ancak satılmamış gayrimenkulleri temizlemek ve emlak sektörünü canlandırmak için 300 milyar yuan (yaklaşık 41,4 milyar dolar) tahsis edeceğini açıklasa da, tedbirler henüz istenen etkiyi yaratmadı.

UIB sözcüsü Liu Ayhua, politika tedbirlerinin yürürlüğe girmesinin biraz zaman alacağını ve emlak piyasasının uyum sağlama sürecinde olduğunu değerlendirdi.

ÜRETİM VE TÜKETİM

Yıllık cirosu 20 milyon yuan'ın (yaklaşık 2,75 milyon dolar) üzerinde olan sanayi kuruluşlarının üretimini hesaplayan sanayi üretimi, mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre %5,6 arttı ancak %6,7'lik artışın altında kaldı. Nisan içinde.

Tüketimin bir ölçüsü olarak kabul edilen perakende satışlar, Mayıs ayında yıllık bazda %3,7 artış göstererek Mart ayındaki %2,3'lük artışı geride bıraktı.

1 Mayıs İşçi Bayramı haftası olan 5 günlük tatil sırasında artan tüketici harcamaları perakende satışlardaki artışta etkili oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir