Sağlık deposu tahinin faydaları nelerdir?

genişletmek

Tahin, susam bitkisinin tohumlarının zarının ve dış kabuğunun soyulması, gerekli ısıl işlemlerle pişirilmesi ve daha sonra öğütülmesiyle yapılan bir Orta Doğu sosu veya çeşnisidir.

Tahinin besin değeri;

100 gram tahin 592 kalori içerir. %53'ü yağ, %22'si karbonhidrat, %17'si protein ve %3'ü sudan oluşur. Tiamin, fosfor, çinko niasin, demir magnezyum, kalsiyum folat, B vitaminleri ve potasyum içerir.

Tahinin faydaları nelerdir?

Yüksek miktarda esansiyel yağ asitleri içeren tahin, antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yeterli ve dengeli tüketildiği takdirde kolesterol seviyesini düşürüyor. Bu nedenle kalp-damar hastalıkları riskini azaltır. Cilt sağlığına iyi gelen bu besin aynı zamanda beyni de destekler. Ayrıca tahinin içerdiği kalsiyum ve magnezyum da kemik gelişiminde etkilidir.

Tahin Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Amino asit ihtiyacını karşılar
Vücudu uyararak enerji verir
Anemiyi tedavi edin
Bağırsakları temizler
Beyni güçlendirir
Burası bir futbol deposu
vücudu ısıtır
Zihinsel gelişimi destekler
Cinsel gücü artırır

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, “Yağ içeriği yüksek olduğundan aşırı tüketildiği takdirde alınan kalorinin yanı sıra kilo alımına da neden olabiliyor.” “Sabahları aç karnına tahin tüketmek, kişinin gün içerisinde daha enerjik olmasını sağlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir